« Villa verhuur Noordwijk

Zorg om een Kind

28-02-09 | van admin [mail] | CategorieŽn: Diversen
cover            Zijn hele leven is Robert Holl een toegewijd kinderarts geweest. Een ‘andere’ kinderarts. Een kinderarts die zich vooral verplaatste in de leef- en denkwijze van kinderen. Ouders vonden hem soms ‘gek’ -- soms zelfs ongepast als hij vooral vrolijk deed in een omgeving waarin doemdenken heerste. Móest heersen volgens hen. Je floot niet en je droeg geen kleurrijke stropdassen in een ziekenhuis waar ernstig zieke kinderen vochten voor hun leven. Daar diende sereniteit te heersen: medeleven stemmige kleding en vooral een witte jas om de autoriteit van artsen te bevestigen. Kinderen waardeerden die manier van benaderen echter des te meer. Voor kinderen is een ziekenhuis immers iets onwerkelijks. Ze horen er niet. Ze kennen de portee niet.

Vervolg:

Beatrix           In 2008 nam hij afscheid van zijn professie. De mensen en instanties die hem hebben leren kennen die met hem gewerkt hebben en die hem als arts en als mens respecteerden en waardeerden hebben hem dit boek als afscheid aangeboden. Een boek waarin fragmenten uit Holl’s carrière aan de orde komen. Een boek, waarin hij zelf zijn visie op de kindergeneeskunde in de toekomst beschrijft. Een boek, waarin zijn inspanningen voor het Willem-Alexander Kinderfonds aan de orde komen. En een boek, waarin wordt beschreven hoe het twaalf patiëntjes verder is vergaan. Soms hoe het de omgeving van patiëntjes is vergaan, want niet iedereen redt het.

           Het is geen standbeeld voor Robert Holl. Daarvan staan er al genoeg. In de huizen van talloze kinderen en hun ouders.

www.uitgeverijpragma.nl.

Permalink

Pr-bureau Van der Jagt
is een in 'In Rotterdamse stijl' werkend en denkend bureau.

- Advies- en planontwikkeling
- evenementenorganisatie en
  uitvoering
- no-nonsense aanpak

Contact gegevens
Bezoekadres :
    Willem Alexanderpark 18
    2202 XW Noordwijk
Postadres:
    Postbus 10
    2200 AA Noordwijk
Telefoonnummer:
    071 572 70 51
Fax:
    071 572 70 50
E-mail:
    marjolijn@vanderjagtpr.nl

Zoeken

april 2021
maa din woe don vrij zat zon
 << <   > >>
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
open source blog tool